Regionální zprávy Trutnovská firma uspěla v soutěži

Trutnovská firma uspěla v soutěži

-

- Advertisment -

Nápad na výrobu a distribuci mražených a sterilizovaných jídel se v Trutnově zrodil před více než patnácti lety. V soutěži Firma roku 2015 v Královéhradeckém kraji nyní firma EXPRES MENU obsadila druhé místo.

Přeprava, uchovávání a následná příprava takových jídel je podle firmy méně energeticky náročná a tím pádem i ekologicky šetrnější. Navíc díky technologii sterilizace není třeba do výrobků přidávat umělé konzervační látky, emulgátory nebo dochucovadla.

U svých jídel udává firma až tříletou dobu spotřeby. Navíc je sortiment vhodný i pro strávníky, kteří jsou nuceni dodržovat bezlepkovou dietu.

Firma EXPRES MENU si podle svých slov hlídá především kvalitu a čerstvost surovin, ze kterých svá jídla vyrábí. Z toho důvodu také uvádí, od kterých odběratelů nakupuje. Jedná se třeba o maso z Městských jatek Vrchlabí, olej z Fabia Jičín, mléko z opočenské mlékárny Bohemilk Opočno a další. Seznam uvádí na svém webu.

V nabídce jsou také vegetariánská, ba dokonce veganská jídla. Ceny u jednoporcových jídel se pohybují od 73 do 85 korun, u dvouporcových jídel se jedná o ceny 120 až 135 korun.

Hotová jídla jsou často považována za rychlý, nicméně nezdravý způsob stravování. Podle EXPRES MENU je tento názor důsledkem časté praxe výrobců konzerv a hotovek, kteří kladou důraz na co nejnižší cenu. Jídla pak mohou obsahovat různé levné náhražky, ochucovadla a barviva. Dalším problémem jsou nejrůznější konzervační látky, které mají zajistit maximální trvanlivost těchto potravin. Není divu, že tento „chemický koktejl“ velmi zatěžuje trávicí systém, vyčerpává organismus a zhoršuje tak celkovou imunitu.

Kapitola sama pro sebe jsou nekalé praktiky některých výrobců, kteří úmyslně zaměňují deklarované suroviny za jiné. Tyto praktiky byly popsány díky iniciativám jako Peklo na talíři, A DOST nebo Potravinový inspektor.

Firma EXPRES MENU se rozhodla jít svou vlastní cestou. Chce poskytovat vysoce kvalitní jídlo, které bude uvařeno tak, jak byste si ho uvařili doma.

Podle umístění v soutěži Firma roku 2015 se zdá, že se to trutnovské firmě EXPRES MENU podařilo.

expres-menu

Jiří Robinson Rouphttp://wwww.trutnovak.cz
Vydavatel webu Trutnovak.cz roup@trutnovak.cz

Latest news

O víkendu odstartovala bezpečnostní akce dopravní police

V pátek 27. 06. 2020 odstartovala každoroční celorepubliková dopravně bezpečnostní akce spojená se začátkem letních prázdnin. V uplynulém víkendu provádělo...

Ani v Trutnově se nezapomnělo na justiční vraždu Milady Horákové

Nenápadnou, avšak důstojnou připomínku 70. výročí zavraždění dr. Milady Horákové zorganizovala v Trutnově TOP 09.  Setkání se uskutečnilo v neděli...

Renovovaný plavecký areál v Trutnově se dnes otevírá

Dnes se otevřely brány nově zrekonstruovaného koupaliště v Trutnově. Vzhledem k počasí, je podle webové kamery zatím bez plavců,...

Místostarosta Trutnova se stal na jednu noc bezdomovcem

Místostarosta Trutnova, Tomáš Eichler, se stejně jako starosta Dvora Králové, Jan Jarolím, stal na jednu noc bezdomovcem. Opozice to vítá, je to prý ale málo.
- Advertisement -

Vzpomínka na Václava Havla v Trutnově

Člověk Havel Když se vysloví jméno Václav Havel, náš mozek přispěchá okamžitě s asociací, která se k tomuto jménu váže....

Spánková laborator v trutnovské nemocnici je zmodernizována

Zástavy dechu a chrápání trápí Čechy čím dál tím více. Jednou z příčin je stoupající obezita obyvatel. Centra pro poruchy...

Must read

O víkendu odstartovala bezpečnostní akce dopravní police

V pátek 27. 06. 2020 odstartovala každoroční celorepubliková dopravně...

Ani v Trutnově se nezapomnělo na justiční vraždu Milady Horákové

Nenápadnou, avšak důstojnou připomínku 70. výročí zavraždění dr. Milady...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogerům se to líbí: