[bsa_pro_ad_space id=7]

Člověk Havel

Když se vysloví jméno Václav Havel, náš mozek přispěchá okamžitě s asociací, která se k tomuto jménu váže. Nejsem příznivcem jakýchkoliv kultů. Vím, že Václav Havel byl především člověk. Nebyl anděl ani ďábel, ale byl člověkem, jenž naplňuje beze zbytku obsah tohoto pojmu. Byl to člověk, se kterým nebylo nutné souhlasit, ale kterého si bylo možné vážit a na něhož jsme mohli být hrdí jako na důstojného představitele naší země. Nezdá se to možná až tak mnoho, ale píše se rok 2019 a mnozí místo hrdosti na své nejvyšší představitele pociťují stud.


V takovou chvíli je možné tento stud naředit vzpomínkou na člověka Václava Havla. Byl to náš prezident a jeho slovům naslouchal celý civilizovaný svět s respektem a pozorností. Jeho myšlenkami jsme se mohli inspirovat a hledat v sobě to lepší, to, co z nás dělá člověka, kterým bychom jednou chtěli být.


Pokud si chcete připomenout Václava Havla, přijďte na vzpomínkové setkání 18. prosince v 17 hodin před kavárnu na promenádě v Trutnově, nedaleko nábřeží Václava Havla.

Pořadatelem akce je Milion chvilek pro Trutnov. Můžete se podívat na vzkaz režiséra Jana Svěráka, určeného přímo pro Trutnováky.

 


[bsa_pro_ad_space id=3]