Senátor MUDr. Pavel Trpák doplňuje své prohlášení

Na svých stránkách se k odloženému projednávání žádosti “Občanské iniciativy Trutnov bez hazardu” vrátil senátor za ČSSD MUDr. Pavel Trpák. Shrnutí najdete v naši volební minireportáži. Senátor MUDr. Trpák

Trutnov k hazardu šalamounsky

Ve svém tiskovém prohlášení iniciativa Trutnov bez hazardu uvádí, že žádost do současné doby podepsalo téměř osm set lidí.

„Dalo by se to pochopit, kdyby tento bod otevřeli a pro jeho složitost nebo jiný důvod ho přesunuli k projednávání další garnituře.“ Uvedl představitel iniciativy Petr Sobotka. Členové iniciativy se chystají podat stížnost na Ministerstvo vnitra, které dozoruje dodržování zákona o obcích. „nepochybujeme o tom, že se svou stížností uspějeme, protože ignorace zákona ze strany vedení města je zřejmá“  říká Zdenka Prouzová, další členka iniciativy.

„Vedení města zřejmě počítá s tím,  že ze zákona jim nevyplyne žádná sankce za jejich úmyslné jednání. Na druhé straně – vyslali tímto jasný signál vůči občanům.“

Na druhou stranu člen čtyřkoalice Volba pro město Trutnov to vidí z jiného úhlu pohledu: Volba pro město Trutnov:

Kandidáti Volby pro město neporušují a ani nehodlají porušovat zákon. Dle právního názoru byl zákaz heren v Trutnově řádně zařazen jako samostatný bod, zastupitelstvo rozhodlo neprojednávat takto závažný problém 14 dní před volbami a doporučilo projednat ho na příštím jednání zastupitelstva, které bude zvoleno v komunálních volbách.

To znamená, že projednávání bodu je přerušeno. Protože případný zákaz heren je tak závažné rozhodnutí, které by ovlivnilo chod města na několik let dopředu, bylo by nekorektní ze strany stávajícího zastupitelstva rozhodovat o něm 14 dní před komunálními volbami. Dále se domníváme, že fungování heren je velký problém, potíž je v tom, že tato oblast nemá koncepci a stanovená pravidla především ze strany státu. Jsme připraveni se bavit o omezení, případně regulaci heren v Trutnově, ale základní pravidla musí být stanovena státem.“

Facebook diskuse

Write a Comment

view all comments

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *